Online Εγγραφή


 

 

ΔΙ-ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

“ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΆΚΩΝ”

 

INTER-INSTITUTIONAL PROGRAM OF POSTGRADUATE STUDIES (MSc) in

HYDROCARBON EXPLORATION AND EXPLOITATION”

 ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως επισπεύδον Τμήμα, η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αναγγέλλουν την έναρξη λειτουργίας, για 8η συνεχόμενη χρονιά, του Αγγλόφωνου Δι-Ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) το οποίο οδηγεί στην απονομή του τίτλου:

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (ΜΑΣΤΕΡ)

 ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ –

 MSC IN HYDROCARBON EXPLORATION AND EXPLOITATION

Οι υποψήφιοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να λάβουν κωδικό εισόδου άμεσα, ενώ εντός του Ιουλίου και μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2023 θα κληθούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, αμέσως μόλις αναρτηθεί η τελική Προκήρυξη στην ιστοσελίδα

http://hydrocarbons.geo.auth.gr

Στο Δι-Ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών, Τμημάτων Περιβάλλοντος και γενικότερα Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής, με πτυχία συναφή προς το πεδίο ειδίκευσης του Δ.Π.Μ.Σ. και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Γίνονται επίσης δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων πρώην ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Εκτός από τους ήδη πτυχιούχους, γίνονται δεκτοί και όσοι αποδεδειγμένα θα αποκτήσουν πτυχίο έως την 10η Οκτωβρίου 2023.

Η ηλεκτρονική αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από σειρά δικαιολογητικών, ψηφιοποιημένων σε μορφή pdf, που θα επισυναφθούν στα ειδικά πεδία της ιστοσελίδας.

Tα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

  1. Ηλεκτρονική αίτηση.
  2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.
  3. Πτυχίο.
  4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας Πτυχίου με ακριβή Μ.Ο.
  5. Δύο συστατικές επιστολές για την ακαδημαϊκή επάρκεια του υποψηφίου, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ.
  6. Αποδεικτικό γνώσης αγγλικής γλώσσας, κατά προτίμηση Proficiency του Cambridge University ή του University of Michigan, ή Toefl 215 (computer based) και άνω ή IELTS 6 και άνω. Δεν ζητείται αποδεικτικό αγγλικής γλώσσας όταν ο υποψήφιος έχει αποφοιτήσει από αγγλόφωνο πανεπιστήμιο.
  7. Ψηφιακή προσωπική φωτογραφία του υποψηφίου, πρόσφατη, έγχρωμη, ευκρινής, σε ουδέτερο φόντο, διαστάσεων 240x240 pixels, σε μορφή jpg, μεγέθους έως 2 MB.
  8. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο.
  9. Αναγνώριση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) για όσους έχουν Πτυχία από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Συμπληρωματικά μπορούν να επισυναφθούν, εφόσον υπάρχουν:

  1. Άλλος Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών.
  2. Συστατικές επιστολές για επαγγελματική εμπειρία από εργοδότες.
  3. Άλλα αποδεικτικά επιστημονικής δραστηριότητας ή/και επαγγελματικής εμπειρίας.
  4. Πρόσθετα προσόντα.

Η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα ηλεκτρονική αίτηση με το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, γίνεται σε τρεις φάσεις:

Πρώτη φάση: Η Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αποτελείται από μέλη της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών του Δ.Π.Μ.Σ., αξιολογεί τις υποβληθείσες αιτήσεις και καταρτίζει κατάσταση όλων των υποψηφίων. Τα προσόντα των υποψηφίων και ο βαθμός πληρότητας αυτών συναξιολογούνται με πολυκριτηριακή μέθοδο, σύμφωνα με τον κανονισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και βαθμολογούνται βάσει ενός αλγορίθμου.

Δεύτερη φάση: Οι προκριθέντες υποψήφιοι καλούνται σε συνέντευξη η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2023. Μετά τη συνέντευξη η Επιτροπή Αξιολόγησης κατατάσσει όλους τους υποψήφιους με βάση τη βαθμολογία τους, από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη.

Τρίτη φάση: Η Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών του Δ.Π.Μ.Σ. αποφασίζει για την τελική λίστα των εισακτέων στο Α’ εξάμηνο του Δ.Π.Μ.Σ., για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024 καθώς και για τη λίστα των επιλαχόντων.

Διευκρινίζεται ότι το ανωτέρω Δ.Π.Μ.Σ. απαιτεί από τους φοιτητές την καταβολή διδάκτρων συνολικού ύψους 5.200 ευρώ [δυο χιλιάδων εξακοσίων (2.600) ευρώ ετησίως].

Βάσει του Άρθρου 86 του Νόμου 4957/2022 (ΦΕΚ Α 141/21.7.2022) “Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των Α.Ε.Ι. με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις”, εγγεγραμμένοι φοιτητές Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) δύνανται να φοιτούν δωρεάν σε Π.Μ.Σ., αν προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης, εφόσον πληρούν τα οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια του παρόντος. Προϋπόθεση για τη χορήγηση του δικαιώματος δωρεάν φοίτησης λόγω οικονομικών ή κοινωνικών κριτηρίων είναι η πλήρωση προϋποθέσεων αριστείας κατά τον πρώτο κύκλο σπουδών, που αντιστοιχεί κατ’ ελάχιστον στην κατοχή βαθμού ίσου ή ανώτερου του επτάμιση με άριστα στα δέκα (7,5/10), εφόσον η αξιολόγηση στον βασικό τίτλο σπουδών που προσκομίζεται για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τη δεκάβαθμη κλίμακα αξιολόγησης Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής, άλλως το κριτήριο αυτό εφαρμόζεται αναλογικά σύμφωνα με την εκάστοτε κλίμακα αξιολόγησης, εφόσον ο προσκομιζόμενος τίτλος σπουδών έχει χορηγηθεί από Ίδρυμα της αλλοδαπής.

Ο συνολικός αριθμός των φοιτητών που φοιτούν δωρεάν δεν δύναται να υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο τριάντα τοις εκατό (30%) του συνόλου των εγγεγραμμένων φοιτητών ανά ακαδημαϊκό έτος. Αν, κατά τον αριθμητικό υπολογισμό του αριθμού των δικαιούχων απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης προκύπτει δεκαδικός αριθμός, γίνεται στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα. Αν ο αριθμός των δικαιούχων απαλλαγής υπερβαίνει το ποσοστό της παρούσας, οι δικαιούχοι επιλέγονται με σειρά φθίνουσας κατάταξης έως τη συμπλήρωση του αριθμού.

Η υποβολή των αιτήσεων για τη δωρεάν φοίτηση ανά Π.Μ.Σ. σύμφωνα με το παρόν πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισδοχής των φοιτητών στο Π.Μ.Σ. [βλέπε Ν. 4957/2022, Αρ. 86].

Τα μαθήματα γίνονται στη Θεσσαλονίκη, όπου όλοι οι διδάσκοντες από τα συνεργαζόμενα Ιδρύματα, Φορείς ή τη Βιομηχανία προσέρχονται για να διδάξουν.

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από την Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. στα τηλέφωνα 2310998514, 2310998555 και στην ιστοσελίδα:

http://hydrocarbons.geo.auth.gr/

Ο Δ/ντης του ΔΙ-ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

“ΈΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΆΚΩΝ”

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΝΤΗΡΑΝΗΣ

Κάντε την Εγγραφή σας Online
  onl egr3